Compte amb els pispes!

El primer que dic als meus amics que visiten Barcelona és … Compte amb els pispes! Al món dels bitcoins passa una cosa semblant. Hi ha molts pispes que estan atents per si poden robar uns bitcoins als nousvinguts.

El meu consell és ben senzill. Sigues cautelós quan arribis al món dels bitcoins. Comença poc a poc, itenta parlar i llegir sobre el tema per aprendre, i poc a poquet aniràs coneixent els principis bàsics per poder navegar per aquests mars sense exposar-te a riscs innecessaris.

Un amic meu es va interessar pels bitcoins i li vaig enviar uns pocs (molts pocs) satoshis per a que pogués fer proves. Els va perdre a la primera transacció! Un virus en el seu ordinador va canviar l’adreça de destí quan ell va fer copia-enganxa i per tant va enviar els satoshis directament a la butxaca d’un pispa.

Quan vaig comentar l’anècdota en un forum algú em va dir “Un amic de debò no deixa que els seus amics facin servir bitcoin en windows.” Aquí ho deixo.

Presentació

Estic ben encuriosit pel tema del bitcoin. Per aquest motiu he decidit crear una “Plaça Satoshi” que sigui un punt de trobada per aquells amb curiositats semblants. Les reunions de bitcoiners s’anomenen “Satoshi Square”, i és per això que he elegit aquest nom per al nostre lloc de trobada virtual.

Aquí trobarem unes eines bàsiques per una comunitat: un fòrum, un canal IRC i un bloc. De moment estic jo solet i per tant no és gaire emocionant. He volgut preparar aquesta “Plaça Satoshi” perquè m’hagués agradat trobar-la el primer dia que em vaig interessar per bitcoin.

Una de les coses que em va semblar complicades quan vaig començar va ser obtenir uns quants satoshis per fer proves. Per aquest motiu, he decidit donar alguns satoshis a amics per a que els puguin provar.

Gràcies per la teva visita, i a veure si entre tots podem fer que aquesta Plaça Satoshi sigui un lloc útil i agradable.