Equip de programadors de bitcoin a l’Anoia

A casa nostra tenim un dels principals equips de programadors de Bitcoin. Els trobem a Ca La Fou, una colònia industrial postcapitalista molt aprop de Vallbona d’Anoia. Un dels aspectes més importants és que treballen en una implementació alternativa dels nodes Bitcoin.

Bitcoin és un protocol completament descetralitzat i per tant molt robust. Curiosament, la immensa majoria dels nodes fan servir el mateix client, el client de referència bitcoind. Aquest és un aspecte preocupant, ja que si es produís algun tipus de problema amb aquest client, la xarxa Bitcoin podria estar en perill. Idealment hauriem de tenir moltes implementacions diferents i interoperables de Bitcoin, tal com passa amb els protocols web (HTTP) i de correu (SMTP, IMAP). En qualsevol cas es tracta d’un tema molt delicat i en el que estan treballant els millors experts en Bitcoin per minimitzar els riscs que suposa modificar i evolucionar la xarxa Bitcoin.

El proper 16 de Febrer farem una visita a l’equip de programadors de Ca La Fou.

Compte amb els pispes!

El primer que dic als meus amics que visiten Barcelona és … Compte amb els pispes! Al món dels bitcoins passa una cosa semblant. Hi ha molts pispes que estan atents per si poden robar uns bitcoins als nousvinguts.

El meu consell és ben senzill. Sigues cautelós quan arribis al món dels bitcoins. Comença poc a poc, itenta parlar i llegir sobre el tema per aprendre, i poc a poquet aniràs coneixent els principis bàsics per poder navegar per aquests mars sense exposar-te a riscs innecessaris.

Un amic meu es va interessar pels bitcoins i li vaig enviar uns pocs (molts pocs) satoshis per a que pogués fer proves. Els va perdre a la primera transacció! Un virus en el seu ordinador va canviar l’adreça de destí quan ell va fer copia-enganxa i per tant va enviar els satoshis directament a la butxaca d’un pispa.

Quan vaig comentar l’anècdota en un forum algú em va dir “Un amic de debò no deixa que els seus amics facin servir bitcoin en windows.” Aquí ho deixo.