Equip de programadors de bitcoin a l’Anoia

A casa nostra tenim un dels principals equips de programadors de Bitcoin. Els trobem a Ca La Fou, una colònia industrial postcapitalista molt aprop de Vallbona d’Anoia. Un dels aspectes més importants és que treballen en una implementació alternativa dels nodes Bitcoin.

Bitcoin és un protocol completament descetralitzat i per tant molt robust. Curiosament, la immensa majoria dels nodes fan servir el mateix client, el client de referència bitcoind. Aquest és un aspecte preocupant, ja que si es produís algun tipus de problema amb aquest client, la xarxa Bitcoin podria estar en perill. Idealment hauriem de tenir moltes implementacions diferents i interoperables de Bitcoin, tal com passa amb els protocols web (HTTP) i de correu (SMTP, IMAP). En qualsevol cas es tracta d’un tema molt delicat i en el que estan treballant els millors experts en Bitcoin per minimitzar els riscs que suposa modificar i evolucionar la xarxa Bitcoin.

El proper 16 de Febrer farem una visita a l’equip de programadors de Ca La Fou.

Presentació

Estic ben encuriosit pel tema del bitcoin. Per aquest motiu he decidit crear una “Plaça Satoshi” que sigui un punt de trobada per aquells amb curiositats semblants. Les reunions de bitcoiners s’anomenen “Satoshi Square”, i és per això que he elegit aquest nom per al nostre lloc de trobada virtual.

Aquí trobarem unes eines bàsiques per una comunitat: un fòrum, un canal IRC i un bloc. De moment estic jo solet i per tant no és gaire emocionant. He volgut preparar aquesta “Plaça Satoshi” perquè m’hagués agradat trobar-la el primer dia que em vaig interessar per bitcoin.

Una de les coses que em va semblar complicades quan vaig començar va ser obtenir uns quants satoshis per fer proves. Per aquest motiu, he decidit donar alguns satoshis a amics per a que els puguin provar.

Gràcies per la teva visita, i a veure si entre tots podem fer que aquesta Plaça Satoshi sigui un lloc útil i agradable.